رنگ آبی در طراحی محیط
بسیاری از ما انسانها مدت زمان زیادی را صرف فکر کردن در مورد رنگ ها نمی کنیم، در حالی که رنگ ها در زندگی ما نقش مهمی دارند.
رنگ ها در حالات و افکار ما اثر می گذارند و در بسیاری از زمینه ها، بر افراد با توجه به سن و جنسیت یا شرایط آب و هوائی تاثیرگذار هستند.
رنگ ها به طور ناخواسته ما را احاطه کرده اند و فرار از آنها غیر ممکن است بنابراین باید با آنها کنار آمده و راه نزدیکی به آنها را انتخاب کنیم.
نزدیکی به رنگها از طریق انتخاب صحیح آنها به دست می آید.
افراد خانه از طریق رنگ ها محیط سکونت خود را زیبا می سازند و علائق شخصی خود را بروز می دهند. رنگ ها توانائی دارند که شکل و سایز مبلمان و فضاها را تغییر دهند.
بنابراین اگر اطلاعات اولیه در مورد اثرات آنها را داشته باشیم انتخاب آنها در دکوراسیون منزل کار ساده و شیرینی خواهد بود.
رنگ آبی
رنگ آسمان و اقیانوس آبی است و اگر امتحان کرده باشید، نگاه به اقیانوس، دریا و آسمان، حس آرامش و توازن در افکار انسان ایجاد می کند.
رنگ آبی یکی از بارزترین رنگهای آرام است که نقطه مقابل رنگ قرمز از نظر تندی و ایجاد حساسیت و برانگیزاننده احساسات قرار دارد.
رنگ آبی در فعل و انفعالات شیمیائی بدن حس آرامش ایجاد می کند و اعتماد به نفس را در افراد بالا می برد. این رنگ محیط را سرد کرده، فشار خون و ضربان قلب را پائین می آورد و میتواند اثر گرمابخشی و پراضطراب محیط های گرم را خنثی کند.
شما می توانید از این رنگ برای کاهش گرما و دمای محیط استفاده کنید.
با توجه به ایجاد حس آرامش، این رنگ مناسب ترین رنگ برای اتاق خوابها است و در طراحی داخلی فضای منزل، به منظور توسعه و گشودگی فضاها استفاده می شود. به عبارت دیگر، استفاده از این رنگ در دیوارها، کف و مبلمان باعث می شود فضا بزرگتر به نظر آید.
در دکوراسیون اتاقهایی که نور شمالی دارند، استفاده از این رنگ توصیه نمی شود، ولی در اتاقهائی که کاملا" نورگیر هستند و در تابستان بسیار گرم میشوند، این رنگ می تواند گرما و دمای اتاق را تا حدی پائین بیاورد.
افرادی که سرمائی هستند اگر از این رنگ استفاده می کنند باید در زمستان با استفاده از تعدادی پتو سرمای آن را در خانه تعدیل کنند.
یکی دیگر از اثرات مثبت این رنگ برای افراد پرخور و چاق است. این رنگ اشتهای شما را مهار می کند و باعث کاهش وزن شما می شود؛ بنابراین اگر قصد دارید رژیم غذایی بگیرید، برای آشپزخانه، اتاق ناهار خوری یا حتی انتخاب ظروف و مبلمان این فضاها این رنگ نیز مناسب است.
آبی، رنگی است که به طور محسوسی می تواند عمق و فرم زیرکانه ای را تولید کند و یک محیط معنوی و آرام به ارمغان آورد.
وقتی شما در یک جعبه مدادرنگی، انواع تنالیته های آبی را ببینید، به نظرتان زیبا می رسد، ولی وقتی که همان رنگ ها را در روی دیوار و مبلمان و کف مشاهده می کنید، خصوصا" در اتاقهائی که دارای نور کم هستند ،شاید به همان اندازه جذاب به نظر نیایند.
اگر از تنالیته آبی روشن به عنوان رنگ اصلی و زمینه در اتاق استفاده می کنید، می توانید با به کارگیری تنالیته های گرم در مبلمان یا پارچه های مبل ها، این رنگ را متعادل کنید.
برای ایجاد آرامش در اتاقهای خانوادگی، پذیرائی، آشپزخانه های بزرگ و فضاهائی که محل تجمع افراد خانواده است، پیشنهاد می شود از آبی گرمتر (آبی نیلی – فیروزه ای) استفاده کنید.
آبی تیره، اثری متضاد دارد و حس دلتنگی و تاریکی را در افراد به وجود می آورد، بنابراین استفاده از این تنالیته به هیچ وجه توصیه نمی شود، ولی اگر این رنگ از رنگ های مورد علاقه شما است، می توان اثر تاریکی آن را با رنگهای گرم تا حدی تعادل بخشید.
تنالیته دریائی (اقیانوسی) این رنگ، وقتی که با سفید ترکیب می شود، حس نظافت فکری و روحی را در هر اتاقی ایجاد میکند.
در نظر بگیرید اتاقی را که سقفهای آن با رنگ آبی اقیانوسی نقاشی شده باشد، دیوارها هم با این رنگ و رنگ سفید، رنگ آمیزی شده اند و کاشی های کف نیز به رنگ آبی–سفید در آمده اند، خلق این فضا حس تاکید پاکی و نظافت را در ذهن شما تداعی می کند.
شما همچنین می توانید با به کارگیری این رنگ در حمام، حس آب و نظافت را در افراد ایجاد کنید.
یک اتاق خواب را در نظر بگیرید که کف آن با موکتی به رنگ آبی اقیانوسی فرش شده است.
پنجره های اتاق دارای پرده هائی از این رنگ ولی با درجه سیرتر آبی اقیانوسی مزین شده (به این دلیل که تا حدودی اتاق را گرم کنند)، تختخواب این اتاق دارای بالش هائی از همین رنگ و روتختی آن با ترکیبی از این رنگ و رنگ سفید است.
در این اتاق حس آرامش و سکوت موج می زند، ولی اگر تا حدودی سرد است، خنکی آن را با رنگهای گرم متعادل کنید.
در ضمن، اگر می خواهید در دکوراسیون منزل خود از آبی اقیانوسی استفاده کنید ولی دوست دارید درجه رنگی آن را خنک تر کنید، اضافه کردن مقداری رنگ زرد کم رنگ این آرزوی شما را برآورده میسازد.
منبع : سایت مجله